Menu

Blog

[Release] ForumDirect, Een Forum Systeem met Laravel

Releases

2019-09-09 17:30, modified at 2019-10-30 19:59

Hallo,

Na 6 maanden is het dan eindelijk gelukt om een - in mijn ogen - degelijk forum systeem te ontwikkelen dat alleen de basis functionaliteit in zich heeft. Daarom release ik nu de source code met support.

Let op dat het nog niet ge unit test is omdat ik de unit tests kwijt ben geraakt. Die liggen waarschijnlijk nog te rusten op de harde schijf van mijn oude computer.

Download: https://github.com/Teuns/ForumDirect of https://teun.info/forumdirect.zip.

Hoe zet ik dit op?

Hieronder zie je twee mogelijkheden hoe je het installeert.

Mogelijkheid 1

Als je hiervoor gekozen hebt, dien je het systeem te downloaden via het tweede url. Pak het in je gewenste pad uit, en navigeer dan naar [domain]/install.

Je krijgt daar een installatie wizard te zien waar je het kan installeren. Na installatie hoort het goed opgezet te zijn.

Mogelijkheid 2

Als je hiervoor gekozen hebt, dan kun je beide download-adressen gebruiken. Als dit is gelukt, voer dan composer install in de folder uit, en volg de volgende stappen.

Stappen:

  • composer install
  • Hernoem het '.env.example' naar '.env' en verander de gegevens (zoals de database, URL en dergelijke)
  • php artisan migrate --force
  • php artisan db:seed
  • Indien je de chatserver wilt gebruiken, dan dien je laravel echo te installeren. Volg de instructies daarvoor op https://github.com/tlaverdure/laravel-echo-server. Je moet hiervoor ook REDIS installeren, en uiteraard de BROADCAST_DRIVER in .env aan te passen naar 'redis'. Daarnaast moet je de server adres aanpassen in het resources\views\layouts\app.blade.php bestand. Dit staat bovenaan in een JS-script

En dan?

Dan is het gelukt. Mocht je forbidden errors krijgen of iets in die trant dan zul je moeten kijken of je webserver wel goed is ingesteld voor Laravel apps.

Groet,

Teun

Comments (0)

No Comments!

Closed

The post has been closed for new replies.